Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σώστε τους φοίνικες


Το κείμενο αυτό το έγραψαν κάτοικοι του Νέου Φαλήρου. Η καταστροφή των φοινίκων αυτών είναι τρομακτική. Πολλά από τα εκατοντάδες νεοκλασικά που υπάρχουν έχουν χάσει το στολίδι τους. Η ίδιοι προσπαθούν αλλά αρκεί  χωρίς καμία βοήθεια από τον δήμο η την Νομαρχία? Θα πείτε η ζημιά προέρχεται από τα ιδιωτικά φοινικοειδή? Τι γίνεται με τα εγκαταλειμμένα? Τι γίνεται  με τα φυτά των δημοσίων κτηρίων στην Περιοχή? Η ίδια ζημιά και καμία φροντίδα…..
Οι πολίτες το θέτουν σωστά είναι πολιτισμός δεν είναι απλά φυτά που  χάνονται ούτε   το κύριο ο χρηματισμός δημοσίων για την κοπή η την αποκομιδή των κομμένων!!
Το θέμα είναι αν υπάρχει λύση…. .και αυτή Υπάρχει αλλά η γραφειοκρατία η βλακεία, ο ωχαδερφισμός και η πολιτική ατολμία είναι κυρίαρχα…
Ο επιστημονικός κόσμος έχει ετοιμάσει και προτείνει στην πολιτεία σχέδιο δράσης(επιτροπή πρασίνου του ΓΕΩΤΕΕ) και παραμένει στα συρτάρια εδώ και ένα χρόνο .
Εντωμεταξύ  οι φοίνικες μας  προσβάλλονται ο ένας μετά των άλλο. Η μόλυνση απλώνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από κάθε άλλο κράτος και δεν υπάρχει κανένας που να ξέρει πραγματικά που έχει φτάσει η προσβολή…. 

www.topiodomi.gr
 Φοινικας μετά από δεντροχειρουργική.
www.topiodomi.gr

Δεντροχειρουργική σε εξέλιξη.
www.topiodomi.gr













Περισσότερα για τους φοίνικες www.bioprasino.gr

αναλογα άρθρα:
Biokipos - Bioprasino.gr: Δεντροχειρουργική για τους φοίνικες
 Σώστε τους φοίνικες


1 σχόλιο: