Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δεντροχειρουργική για τους φοίνικες

Ακόμα ένας τρόπος καταπολέμησης του σκαθαριού των φοινικών.

 Δεντροχειρουργική στους φοίνικες, παρακάτω παρουσιάζονται φωτογραφίες από έναν προσβεβλημένο φοίνικα πριν και μετά την επέμβαση.

Εδω βλέπουμε τον προσβεβλημένο φοίνικα μετά την επέμβαση όπου διακρίνονται οι στοές των σκαθαριων
www.topiodomi.grwww.topiodomi.gr


Πρόκειται για νέα επιστημονική μέθοδος, οικολογικά συμβατή με το περιβάλλον.
                
     ενδείκνυται για την απολύμανση της καλλιέργειας των δένδρων (ειδικά των Φοινικοειδών) λόγω της αποτελεσματικότητας που έχει  χωρίς όμως να βλάπτει το ίδιο το δέντρο.  Καθαρίζεται το φυτό από όλη την φυλλική επιφάνεια έως να φτάσουμε στην «καρδιά» και δεν μενει κανένα ζωντανό έντομο.
.
 Τρόπος δράσης:

ECOPALMΜε αυτή την μέθοδο επιτυγχάνεται  η καταπολέμηση του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού Rhynchophorus ferrugineus και της πεταλούδας Paysandisia archon , προκαλώντας την εξόντωση τους, κατά τρόπο αποτελεσματικό      αλλά και οικολογικό, αποφεύγοντας έτσι την ρίψη φυτοφαρμάκων που τόσο πολύ έχουν επιβαρύνει το περιβάλλον, τα τελευταία χρόνια, με την ανεξέλεγκτη χρήση τους. 

Συχνότητα:  
Μονο μία φορά μπορέι να την πραγματοποιήσουμε

Πλεονεκτήματα:
·         Είναι οικολογική γιατί δεν χρησιμοποιεί Φυτοφάρμακα, Χημικά , Παθογόνους Οργανισμούς, , ακίνδυνη για τον άνθρωπο για τα φυτά και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον .  
·          Είναι ασφαλής γιατί δεν εκπέμπει ακτινοβολίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελευθέρα σε δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους.  
·         Είναι αποτελεσματική 100%

Μειονεκτήματα:
·         Υψηλό κόστος επέμβασης
·           Έχει σημαντική επίπτωση στην αισθητική του φυτού για σημαντικό χρονικό διάστημα
·         Έχουμε «αποκάλυψη» του φυτού κάνοντας το ευάλωτο σε επαναπροσβολές από έντομα. Αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη για  κάλυψη του φυτού με δίχτυ για προστασία του
JΚωνσταντίνος Τάτσης
Γεωπονος
φωτογραφίες ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ
Γ    Για περισσότερα Τροποι καταπολέμησης σκαθαριου,  Βιοπράσινο

Αναλογα άρθρα:








       

4 σχόλια:

  1. me την λυση αυτη τελειωνουμε μια και καλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mε την αναπτυξη της νεας κορυφης βγαινει το ειδικο διχτυ και άμεσα αρχιζει η προστασία με 25εκ νηματωδεις ανα μηνα όπου εχουμε πτησεις εντομου.( 10-12 φορές το χρονο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ποιούς μπορούμε να απευθυν8ούμε για την δεντροχειρουργική;Πόσο περίπου είναι το κόστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yπάρχουν αρκετές εταιρείες που εχουν εκπαιδευτεί(απο τις Περιφέρειες-διευθ. φυτουγειονομική) όπως η ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ, η Αστικό Πράσινο, η Βιοαπεντόμωση, η Περιβαλλοντική Δομή, κα. Το κοστος εχει σχεση με το υψος του φυτου , και την προσβολή του και είναι πανω απο 200 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή