Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Βασικός εξοπλισμός των κηπουρών


 Βασικός εξοπλισμός των κηπουρών

Βασικός εξοπλισμός των κηπουρών
Χρησιμοποιείτε τον κήπο σας απλώς σαν υπαίθριο στούντιο, για να "ζωγραφίζετε" ιδιαίτερα προσωπικές εικόνες φυτών ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής; Στην περίπτωση αυτή, χρειάζεστε φαντασία και τα κατάλληλα εργαλεία. Ιδανικά, χρειάζεστε εργαλεία που να προσαρμόζονται καλά στο χέρι σας χάρη στην εργονομική λαβή τους, εργαλεία με καινοτόμο τεχνολογία που παρέχουν πρώτης τάξης αποτελέσματα και, κάτι εξίσου σημαντικό, εργαλεία με πραγματικά όμορφη εμφάνιση. 
Ποια εργαλεία δεν θα πρέπει να λείπουν ποτέ από την αποθήκη του κήπου;
Τα εργαλεία χειρός, είναι τα κατάλληλα βοηθήματα για την τακτική φροντίδα του εδάφους. Σκαλιστήρια χειρός, εκριζωτές χειρός και καλλιεργητές, αφρατεύουν το έδαφος χωρίς να καταστρέφουν τις ρίζες. Ένα φτυαράκι χειρός από χάλυβα υψηλής ποιότητας, για τη φύτευση και τη μεταφύτευση των φυτών είναι ζωτικό εργαλείο. Η τσουγκράνα, για το ίσιωμα των πρασιών και την εξασφάλιση καλής δομής εδάφους, εξακολουθεί να είναι κλασικό εργαλείο. Τα καλύτερα νέα είναι τα εξής: κανείς δεν είναι αναγκασμένος να σκύψει για να κάνει κηπουρική. Υπάρχει κατάλληλος συνδυασμός εργαλείου/λαβής για κάθε εφαρμογή.

Όταν κάνετε συντήρηση των δέντρων και των θάμνων, αντιμετωπίστε τα μικρότερα κλαδιά με ψαλίδι κήπου. Το καμπυλωτό ψαλίδι, κόβει κάθε κλαδί με ακρίβεια. Οι ψαλίδες, είναι κατάλληλες για το κόψιμο χοντρότερων κλαδιών. Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τις ψαλίδες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τηλεσκοπικές ψαλίδες. Μην ξεχάσετε να ποτίσετε όταν τελειώσετε Όλα τα βοηθήματα ποτίσματος μπορούν να συνδεθούν χωρίς κόπο οποιαδήποτε στιγμή σε ένα σωλήνα ή άλλη διάταξη σύνδεσης
Πηγη:fytokomia

για πληροφορίες, συμβουλές 2130043272 ή         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου