Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινός Σχεδιασμός



Φθινοπωρινός Σχεδιασμός


To  ​​φθινοπωρινό μόλις ήρθε έξω και  είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε και σχεδόν τέλεια για μια συνολική ανακατασκευή του κήπου σας.
Το φθινόπωρο ως την καλύτερη εποχή για φύτευση είναι ιδανικό για μια μεγάλη ανακατασκευή για ένα κήπο Ανανεώνουμε φυτά που έχουν ισχυρή προσβολή από ασθένειες  και προβλήματα,  και προετοιμάζουμε τον χλοοτάπητα για τον χειμώνα.

 Όταν πρόκειται για μια  νέα εγκατάσταση του κήπου, πρέπει κανείς να έχει ήδη εξετάσει κατά το σχεδιασμό σε μια συνεκτική συνολική εικόνα, των εργασιών και των χώρων.
Η μελέτη ξεκινάει με την βασική υποδομή και σχεδιασμό  των χώρων όχι μόνο φυτικού υλικού αλλά και υποδομών, σκληρών υλικών. Η χρήση του χώρου ο προσανατολισμός,, το κλίμα, η ηλιοφάνεια ορίζουν  τις βάσεις με τις οποίες σχεδιάζουμε.
  Τοποθετούμε τα μεγάλα δέντρα αφού έχουμε υπολογίσει σκίαση και τα  μονοπάτια και καθίσματα, ειδικά σημεία και προβλέψεις για φυτά η υλικά που θα προστεθούν αργότερα. 
Είναι η κατάλληλη  περίοδος για να αλλάξεις και λίγα φυτά η στυλ ενός κήπου. Αγγλικό από γαλλικό, η μεσογειακό η ακόμα να τολμήσετε ένα ασιάτικό. Αυτό προϋποθέτει, λίγο θάρρος από τους ιδιοκτήτες κήπων.


Στη συνέχεια, συνδυάζουμε ανθοφορίες, χρωματισμούς όμως, από τον  πολύχρωμο μπουφέ φυτών, θάμνων και δέντρων δημιουργούμε συστάδες και χώρους για χαλάρωση και ηρεμία,
Για την επιλογή των φυτών και το σχεδιασμό των παρτεριών και μονοπατιών είναι επίσης ζωτικής σημασίας, να διατηρηθεί ο χαρακτήρας που θέλουμε να δώσουμε στον κήπο  και τον τρόπο που θα συντηρείται και αναπτύσσεται. Το φθινόπωρο ήταν η καλύτερη στιγμή για τέτοιου είδους ολοκληρωμένα σχέδια, αλλαγές  για την εφαρμογή παρεμβάσεων και καλλιεργητικών φροντίδων. Το χειμώνα, τα φυτά θα μπορούσαν να αναπτυχθούν καλά-κυρια το ριζικό σύστημα- να γίνουν ισχυρά  και την άνοιξη να αναπτυχθούν  και να αναδείξουν ότι  καλύτερο έχουν. Την φυσική ομορφιά.

Κώστας Τάτσης
Γεωπόνος

για πληροφορίες, συμβουλές 2106017403 ή         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου