Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ένας "Ελληνικός Κήπος " στη Νότια Κορέα


 Ένας "Ελληνικός Κήπος " στη Νότια Κορέα

Με ένα αισιόδοξο μήνυμα για την γιορτή της άνοιξης, ένας  «Ελληνικός Κήπος» ανθίζει στην International Horticulture Goyang 2016 που γίνεται από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαϊου στην Νότια Κορέα. Το θέμα του κήπου είναι "Ανθεστήρια" και αναφέρεται στον εορτασμό της άνοιξης και τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.
Η  πιο πολύχρωμη και ευωδιαστή παραδοσιακή γιορτή  στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την πρώτη του Μαΐου. Οι Έλληνες περνούν  εκείνη την ημέρα στη φύση, μαζεύοντας λουλούδια και κάνοντας «Μαγιάτικα Στεφάνια» για να τα κρεμάσουν στις εξώπορτες των σπιτιών τους. Η παράδοση λέει ότι το έθιμο  είναι βασισμένο  στα "Ανθεστήρια", τα οποία γίνονταν προς τιμήν του θεού Διόνυσου και πήραν την ονομασία τους από τα άνθη των στεφανιών που φορούσαν οι αρχαίοι Έλληνες κατά τη διάρκεια των εορτασμών.
Ο κήπος απεικονίζει ένα Ελληνικό τοπίο την άνοιξη. Οι ανθισμένοι αγροί και ο γαλάζιος ουρανός καλούν τον κόσμο να επανασυνδεθεί με τη φύση. Ο κήπος αποτελείται από φυτά δημοφιλή της Ελληνικής Χλωρίδας ως ιδιαίτερη αναφορά  στον «Ελληνικό κήπο».
Η ομάδα σχεδιασμού του έργου για την Ελληνικό Κήπο "Ανθεστήρια":

- Νίκος Θυμάκης – Γεωπόνος / Σύμβουλος Πρασίνου. Ο κ. Θυμάκης ήταν ο project manager των επίσημων συμμετοχών της Ελλάδας στην Taipei Flora Expo 2010 (Ταϊβάν)  και Floriade το 2012 (Ολλανδία). Εργάζεται στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Κατάρ.
- Κωνσταντίνα Στάρα - Γεωπόνος / Αρχιτέκτονας Τοπίου. Η  κα. Στάρα μέσω της δουλειάς τηε εργασία έχει πραγματοποιήσει έργα στην Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, το Ομάν και το Βιετνάμ. Σήμερα ζει και δραστηριοποιείται στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Το 2015, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο  International Flower and Garden show στο πάρκο Huis Ten Bosch στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, επιδεικνύοντας ένα Ελληνικό σχέδιο κήπου.
και
- Ηλίας Γεωργουλέας - Φωτογραφία
Ο «Ελληνικός Κήπος» "Ανθεστήρια" βρίσκεται στο World Trade Pavilion Ι της Έκθεσης.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.flower.or.kr/eng/overview/overview01.php


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου