Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μαγικός Ιδιωτικός κήπος στο Αμβούργο


Ιδιωτικός κήπος στο Αμβούργο
          Ο κήπος είναι της οικίας της οικογένειας Lorenz Von Ehren ιδιοκτητών και του μεγαλύτερου φυτωρίου στην Γερμανία. Ήταν στο χώρο  της πρώτης φυτωριακής εγκατάστασης έκτασης 500 στρεμμάτων.

         Όταν  το Αμβούργο αναπτύχθηκε και απέκτησε η περιοχή σημαντική οικονομική αξία, έχοντας μεταμορφωθεί σε ένα από τα ακριβότερα προάστια της πόλης, και έτσι  η υπόλοιπη έκταση πωλήθηκε χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη της εταιρείας και στον χώρο έμεινε μόνο η οικία της οικογενείας. Ο κήπος πέρα από χώρος χαλάρωσης για την οικογένεια είναι παράλληλα και επίδειξης για σημαντικούς πελάτες.

        Στο κέντρο  του κυριαρχεί μία φυσική πισίνα που χαρίζει στιγμές δροσιάς στα θερμά και υγρά καλοκαίρια του ηπειρωτικού κλίματος, ενώ γεμίζει με ομορφιά  τις αισθήσεις. Το ανάγλυφο του χώρου δένει περιμετρικά  με μονοπάτια, από διάφορα υλικά όπως ξύλο, πέτρα, κυβόλιθοι, κροκάλες και πυκνές φυτεύσεις από πυξάρια –κύρια σε σχήμα- ταξούς,  ροδόδεντρα και πλήθος άλλων φυτών δημιουργώντας ένα μαγικό χώρο που μπορείς να χαλαρώσεις και να «χαθείς» για ώρες.

       Σε κάθε γωνιά ανακαλύπτεις μία ομορφιά, ένα ρυάκι, ένα ανθισμένο βολβό, ένα εποχιακό, ένα φυτό αρμονικά δεμένο με το υπόλοιπο τοπίο. Στην περίμετρο ταξοί και κυπαρίσσια οριοθετούν τον χώρο και δίνουν μία αίσθηση ιδιωτικότητας.
      
 Η είσοδος πολύ εντυπωσιακή με πυξάρια σφαίρες σε διάφορά μεγέθη και τις αντικρίζεις μόλις περάσεις ένα μεγάλο αδιαπέραστο τοίχο από ταξούς.

Οι ξύλινες βεράντες εμπνευσμένες από την Ιαπωνική αρχιτεκτονική είναι σε δύο επίπεδα ώστε να δίνουν μία εξαιρετική θέα σε όλο τον χώρο.


Πρέπει να πω ότι «χάθηκα» …ξεχάστηκα ….
Τα χρώματα , τα σχήματα ,
η γαλήνη που εν έπνεαν…..
ήταν όλα τέλεια!!

 Κώστας Τάτσης
Γεωπόνος
www.topiodomi.gr

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά πρόκειται για έναν μαγικό κήπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραμυθένιες εικόνες! Τί τυχεροί που είναι κάποιοι άνθρωποι! (και εσύ Κώστα ανάμεσα σε αυτούς που τα επισκέφθηκες). Ευχαριστίες για την κοινοποίηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή