Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Κατασκευή διακοσμητικού κοχλία στον κήπο μας


Σε αυτήν την ανάρτηση  θα δούμε πως με πολύ διάθεση και λίγο ελεύθερο χρόνο φτιάχνουμε ένα πέτρινο διακοσμητικό κοχλία στον κήπο μας προσθέτοντας του ομορφια και μοναδικότητα. 
Mark Powers placing the stones surrounding the center stones in his pebble mosaic
Βήμα 5: Απλώστε τα βότσαλα γύρω από το κέντρο. Χρησιμοποιόντας μια μικρή σκαπάνη κάντε μικρές τρύπες και τοποθετήστε μέσα τα βότσαλα. Τοποθετήστε τα επόμενα βότσαλα γύρω από το κεντρικό. Χρησιμοποιήστε τα δάκτυλα σας για να γεμίσετε γύρω από τις πέτρες με το μείγμα πάνω στο οποιό έχουμε τοποθετήσει τα βότσαλα.
Mark Powers filling in the spiral pattern in his pebble mosaic
Βήμα 6: Δουλεύοντας από το κέντρο και με κατεύθυνση προς τα έξω συνεχίζουμε την τοποθέτηση. Φροντίζουμε ώστε από τις πρώτες πέτρες που τοποθετήσαμε να ξεκινήσουμε και ένα παράλληλο αυτή τη φορά με τα βότσαλα να αγγίζουν τα κεντρικά βότσαλα από την πλατιά τους πλευρά. Δηλαδή τοποθετούμε δύο τρία βότσαλα στο φάρδος τους και ένα άλλο στο μήκος του για να καλύπτει τα υπόλοιπα ώστε να δημιουργείτε το σχέδιο του κοχλία. Φροντίστε επίσης να κρατάτε τα βότσαλα στο ίδιο ύψος. 
Mark Powers setting and leveling the stones by using a rubber mallet and scrap 4x4 in his pebble mosaic
Βήμα 7: Ολοκληρώστε την τοποθέτηση των βότσαλων. Όταν ολοκληρώσουμε την τοποθέτηση παίρνουμε μια σανίδα και μια ματσόλα και περνάμε πάνω από τις πέτρες ούτως ώστε να ευθυγραμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα βότσαλα. Παίρνουμε ένα ποτιστήρι και καταβρέχουμε την κατασκευή μας για να κάτσει το μείγμα τσιμέντου-άμμου που τοποθετήσαμε τα βότσαλα.
Βήμα 8: Σκεπάζουμε το σχέδιο μας για να το προστατέψουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.
Mark Powers spreading topping mix over his pebble mosaic
Βήμα 9: Αφού το μείγμα που τοποθετήσαμε το σχέδιο μας έχει στεγνώσει , είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το φινίρισμα. Παίρνουμε άμμο και με ένα πινέλο την σπρώχνουμε μέσα στα κενά που έχουν μείνει μεταξύ των βότσαλων. Όσο περισσότερη άμμο βάζουμε στους αρμούς τόσο πιο καλά είναι. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο νεράκι για να κάτσει καλύτερα η άμμος και μετά ρίχνουμε και άλλη για να επιτύχουμε το επιθυμητό απότέλεσμα.
Mark Powers using a stiff-bristled brush to dress and shape the joints of his pebble mosaic
ΠΗΓΗ : ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου