Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Μια έρημος κυριολεκτικά γεμάτη λουλούδια!!!

Μια έρημος κυριολεκτικά γεμάτη λουλούδια!!!Η περιοχή Namaqualand είναι ένα ξηρό και άγονο ερημικό τοπίο κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, που εκτείνεται σε όλο το μήκος των δυτικών ακτών της Νότιας Αφρικής για πάνω από 600 μίλια, κοντά στη μικρή πόλη Garies.

Ωστόσο, όταν οι βροχές είναι καλές και το χώμα απορροφήσει αρκετό νερό, συμβαίνει εδώ κάτι σαν θαύμα! Μια σειρά από αμέτρητα λουλούδια ανθίζουν κυριολεκτικά σαν από το πουθενά, δημιουργώντας μια εκπληκτική έκρηξη χρωμάτων και μεταμορφώνοντας το τοπίο σε ανθισμένο λιβάδι.

Ένα πλήθος από μαργαρίτες κάνουν παντού την εμφάνισή τους, σε έναν «παροξυσμό» άνθισης από οποιαδήποτε άλλη άγονη περιοχή πάνω στη Γη. Κι αυτό, βέβαια, δεν συμβαίνει κάθε χρόνο, καθώς δεν φτάνει μόνο να πέσουν πολλές βροχές στην περιοχή αλλά πρέπει αυτό να γίνει το σωστό χρόνο και με την ενδεδειγμένη διάρκεια.


Οι βροχές στις αρχές Μαΐου και μέχρι το τέλος του Ιουνίου είναι ζωτικής σημασίας, ενώ μία δυνατή νεροποντή κάθε εβδομάδα, ολόκληρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είναι απαραίτητη προκειμένου να ανθίσουν οι μαργαρίτες.


Μερικές φορές, βέβαια, δεν ευθύνεται μόνο η απουσία βροχών που επηρεάζει αρνητικά την άνθιση, αλλά σε αυτό συμβάλλει και ο παγωμένος αέρας που έρχεται από τον Ατλαντικό, ο οποίος καταστρέφει τα αναδυόμενα κεφάλια των λουλουδιών.


«Υπάρχει εδώ αρκετή χλωρίδα, ίσως πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες είδη φυτών, κάποια από τα οποία δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον πλανήτη. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν δημιουργείται το τοπίο που βλέπετε, με τις μαργαρίτες να κλέβουν την παράσταση», λέει ένας κάτοικος της μικρής πόλης Garies.
Πηγή: perierga.gr
 Αναλογο αρθρο: 

Μια ανθισμένη… έρημος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου