Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Top 10 Λόγοι για να δημιουργήσετε έναν οργανικό κήπο


Όργανικός λαχανόκηπος
Top 10 Λόγοι
Top 10 Λόγοι για να δημιουργήσετε έναν οργανικό κήπο
  1. Η βιολογική καλλιέργεια με  παραδοσιακούς σπόρους  αποφεύγει τους κινδύνους από την κατανάλωση τροφίμων ΓΤΟ.
  2. Η βιολογική καλλιέργεια σας απομακρύνει από την έκθεση σε καρκινογόνες ουσίες που βρέθηκαν στα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε  καλλιέργειες εμπορικών  λαχανικών.
  3. Βιολογικά λαχανικά είναι πολύ πιο γευστικά  και έχουν ανώτερη υφή.
  4. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ανόργανα άλατα είναι πολύ υψηλότερο στα βιολογικά φρούτα και λαχανικά από  είναι εμπορικά καλλιεργούμενα φρούτα και λαχανικά.
  5. Μπορείτε να παραγεται εύκολα το δικό σας «σούπερ» τρόφιμο που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως το μπρόκολο, τα καρότα, οι ντομάτες, το σκόρδο, και τα μούρα.
  6. Αντί να τρέχετε στο μανάβικο, μπορείτε απλά να βγείτε έξω στον κήπο σας και να συλλέγεται το γεύμα σας, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο.
  7. Μεγαλώνοντας τα λαχανικά σας θα μειώσουμε  το 30% περίπου από το λογαριασμό παντοπωλείων σας, και περισσότερο αν έχετε την τάση να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
  8. Η κηπουρική είναι μια φυσική μη-στρεσογόνο παράγοντα, ώστε να βρεθείτε έξω από το σπίτι και στον καθαρό αέρα ή να παράγεται  χρήσιμα, ασφαλή κα γευστικά τρόφιμα νιώθοντας δημιουργικότητα και προσφορά σε σας, την οικογένεια σας και την κοινωνία .
  9. Με την ανάπτυξη ενός οργανικού κήπου, έχουμε απόδειξη ικανότητας παραγωγής ικανής ποσότητας προιόντος, οικονομικά, ασφαλή και ποιοτικά προιόντα  παρέχοντας βιωσιμότητα  
  10.   Η Κηπουρική  πέρα από δημιουργική  είναι και μία  υγιή άσκηση. 
Τάτσης Κώστας - Γεωπόνος
www.bioprasino.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου