Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΠρασινίΖΟΥΜΕ την Αθήνα: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΕΓΕΠ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ

 ΠρασινίΖΟΥΜΕ την Αθήνα: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΕΓΕΠ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.) την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 παρουσιάζει την πρότασή της για την πράσινη ανάπλαση της Αθήνας (εν. το πολεοδομικό συγκρότημα του Λεκανοπεδίου).
Ειδικοί επιστήμονες της Ένωσης θα παρουσιάσουν τα μέτρα-παρεμβάσεις που προτείνει η Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. προκειμένου να αλλάξει ριζικά η εικόνα της Πόλης μας και να αποκατασταθούν τα όσα προβλήματα έχουν προκύψει από τις πολιτικές της «τσιμεντοποίησης» που εφαρμόστηκαν επί σειρά ετών. Φιλοδοξούμε η Αθήνα να αναγεννηθεί ως μια σύγχρονη Πράσινη Ελληνική Πόλη, πιο όμορφη, πιο φιλική, και εν γένει πιο λειτουργική για τον κάτοικο και για τον επισκέπτη.
Θα παρουσιαστούν οι τρόποι και τα μέσα που απαιτούνται προκειμένου η πρόταση να γίνει πράξη. Κυρίως θα αναδειχθούν τα σημαντικότατα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής από την υλοποίηση της


Aφορμή για τις παρακάτω σκέψεις στάθηκε η σημερινή εκδήλωση της ΠΕΕΓΕΠ αναφορικά με την ρεαλιστική πρόταση της για την Πράσινη Ανάπλαση της Αθήνας.
  Είμαστε ευγνώμονες σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που δούλεψαν επι δύο συναπτά έτη για να φέρουν εις πέρας την συγκεκριμένη παρουσίαση και πολύ τυχεροί όσοι παρεβρεθήκαμε στην εκδήλωση.
   Ώς επιστήμονες της Γής γνωρίζουμε, ότι εάν στην οποιαδήποτε πρόταση Πράσινης Ανάπλασης της Πόλης περιέχονται  μη συνειδητές ή και ηθελημένες σκέψεις  να δεθούν μεταξύ τους ετερόκλητα Φυσικά Στοιχεία που απαρτίζουν την Επιστήμη μας,θέλω να πιστεύω,
ότι έχουμε δεί και γνωρίζουμε  τον τρόπο με τον οποίο η Φύση απο μόνη της θα εγκαθιδρύσει απο μόνη της μια νέα Φυσική Ισορροπία. Πάντα η Φύση και η Γή θα  απαντήσει σε κάθε ανθρωπογενή επέμβαση και είτε το έργο θα έχει μακρόπνοη σχέση μαζί της είτε  θα χαθεί. Αλλά και στις δύο προοπτικές η Φύση θα εγκαταστήσει τους δικούς της νόμους, μια νέα Φυσική Ισορροπία.

   Όταν λοιπόν γνωρίζουμε, θέλω να πιστεύω, την δυνατότητα που έχει το Τοπίο να μετασχηματίζεται και να διακρίνεται απο εκπληκτική πλαστικότητα για ποιόν λόγο εμείς ώς έλλογα όντα ούτε καν καθόμαστε στο κοινό τραπέζι  και δεν  μπορούμε να φέρουμε, Πολιτεία, Πανεπιστήμια και Συλλογικότητες εις πέρας αυτό το συλλογικό όραμα της Πράσινης Αθήνας ; 
  
   Η Φύση το ετερόκλητο το μετασχηματίζει χωρίς να έχει λογικούς παρά μόνο βιολογικούς νόμους.Εμείς άν και έλλογα όντα δεν μπορούμε κάν να συνομιλήσουμε και να συνεβρεθούμε. . .





με εκτίμηση,

Αλέξης Σπανέλλης
Γεωπόνος ΓΠΑ, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Αθήνα
κιν. 697 47 27 707 
alexis.spanellis@yahoo.gr
Mέλος ΔΣ Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.
(Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου)

  

2 σχόλια:

  1. Οι Γεωπονοι που εχουν σπουδασει την επιστημη των πολυεθνικων και οι διαφοροι αλλοι μεγαλοεπιστημονες που κατεστρεψαν την αρμονια της Φυσης θα μας δωσουν τις λυσεις, καλα κρασια!
    Για πες τους να δουν τωρινες φωτογραφιες απο το Τσερνομπιλ εκει που πρωτα ηταν ολα ισοπεδωμενα και καταπλακωμενα με τσιμεντο για να αντικρυσουν την πραγματικη δυναμη και τις δυνατοτητες της φυσης....
    Ποιος Γεωπονος πηγε εκει για να αποκαταστησει την οικολογικη καταστροφη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποος θα το κανεί ? οι μηχανικοί ?? που μας εφεραν εδω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή