Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Αυτόματο πότισμα. Εξοπλισμός. (Από τον Νίκο Παραρά)
Το αυτόματο πότισμα απαρτίζετε από τα κάτωθι τμήματα--υλικά:
Τον προγραμματιστή. Υπάρχουν οι προγραμματιστές μπαταρίας και οι προγραμματιστές ρεύματος. Οι προγραμματιστές μπαταρίας ελέγχουν συνήθως μια ηλεκτροβαλβίδα η οποία είναι συνδεδεμένη μαζί τους. Οι προγραμματιστές ρεύματος ελέγχουν περισσότερες της μιας ηλεκτροβαλβίδες, οι οποίες τοποθετούνται σε φρεάτια. Τις εντολές, από τον προγραμματιστή προς τις ηλεκτροβαλβίδες, τις μεταφέρουμε με άνθυγρο καλώδιο ΝΥΥ.
Τις ηλεκτροβαλβίδες. Κυκλοφορούν στο εμπόριο από 3/4" και μεγαλύτερες. Το πηνίο τους διεγείρεται με 24 V έτσι ώστε να αποφεύγονται κίνδυνοι από βραχυκυκλώματα. ΠΡΟΣΟΧΗμην χρησιμοποιείτε ηλεκτροβαλβίδες 220 V είναι μεν φθηνότερες αλλά πολύ επικίνδυνες.
Τα φρεάτια ηλεκτροβαλβίδων. Είναι συνήθως πλαστικά, με πράσινο καπάκι (για να μην διακρίνεται ανάμεσα στον χλοοτάπητα) στρογγυλά η παραλληλόγραμμα, μιας η περισσοτέρων ηλεκτροβαλβίδων.

Τους εκτοξευτές ή μπεκ

. Οι εκτοξευτές είναι πολλών ειδών έτσι ώστε να καλύπτουν όλες τις δυνατές περιπτώσεις (τόσο από πλευράς ωφέλιμης απόστασης όσο και από πλευράς γωνίας κάλυψης). Τους διακρίνουμε σε υπόγειους (ποπ-απ) και σε υπέργειους.
Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου. Υπάρχουν όλες οι διατομές από πολύ λεπτό (Φ4) έως πολύ χοντρό (Φ90). Στους κήπους συνήθως χρησιμοποιούμε τους κατά περίπτωση απαιτούμενης διαμέτρου σε αντοχή 6 ATM. Σημειώνω εδώ την ύπαρξη των σταλακτοφόρων σωλήνων σε Φ16, Φ20 και Φ25 που χρησιμοποιούνται για το πότισμα καλλωπιστικών θάμνων, λαχανόκηπου και  δέντρων.
Τα διαφόρων ειδών εξαρτήματα συνδεσμολογίας όπως: ταφ - ρακόρ - σύνδεσμοι - σέλλες - μαστοί - μούφες και άλλα.
Τα καλώδια , που πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε καλώδια ΝΥΥ. Καλό θα είναι, ιδιαίτερα όταν το πλήθος των ηλεκτροβαλβίδων είναι μεγάλο, το καλώδιο αυτό να είναι χρωματικής διάκρισης στους κλώνους του. Αυτό μας βοηθάει πολύ στην σωστή και γρήγορη συνδεσμολογία.


για πληροφορίες, συμβουλές     2130043272         ή         www.bioprasino.gr 
ΠΗΓΗ VALENTINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου