Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Γη Διατόμων

Γη διατόμων στο μικροσκόπιο
Η γη διατόμων ή διατομίτης  είναι ένα ορυκτό φυτικής προέλευσης. Σχηματίζεται από την συσσώρευση ενός τεράστιου αριθμού απολιθωμένων διατόμων δηλαδή προέρχεται από τα απολιθώματα υδρόβιων οργανισμών από παλαιές γεωλογικές περιόδους, πριν 20-80 εκατομμύρια χρόνια.
Τα νεκρά διάτομα βυθίζονταν στο νερό, απορροφούσαν πυρίτιο, σχηματίστηκε στρώμα και η απολιθωσή του αποτελεί τη γη διατόμων, η οποία είναι σκόνη με 90% από πυρίτιο. Η γη διατόμων βρίσκει πολλές εφαρμογές, μεταξύ των οποίων ως υλικό για την αντιμετώπιση ασπόνδυλων και εντόμων αποθηκών.
     Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα που προμηθεύουν χημικά εργαστήρια. Αν τη δείτε στο μικροσκόπιο, τα άκρα των κόκκων της είναι τόσο αιχμηρά που θυμίζουν σπασμένα γυαλιά. Αν λοιπόν κάποιο άτυχο ζωύφιο περπατήσει πάνω της, θα τραυματιστεί η σκελετική δομή του, θα αφυδατωθεί και θα πεθάνει. Αντιμετωπίζει μυρμήγκια, κατσαρίδες, σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες. Καλύψτε με λεπτό στρώμα γης διατομών περιοχές που μπορεί να περνάνε ή να κρύβονται ζωύφια (σχισμές, ανοίγματα, κάτω από οικιακές συσκευές, κοντά σε κάδους απορριμμάτων, υπονόμους, αποχετεύσεις, παράθυρα κ.λ.π.) Ειδικά για τα μυρμήγκια απλώστε το υλικό μέσα και γύρω από τη φωλιά. Αρκεί να βεβαιωθείτε ότι σε κάθε περίπτωση απλά θα περάσουν από πάνω.



Κώστας Τάτσης - Γεωπόνος
www.bioprasino.gr
αναλογα αρθρα:

Τι είναι η Γη Διατομών ?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου