Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Εκθεση - Αφιέρωμα στον Αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη


Έχετε ακόμα λίγες μέρες εώς 13/3 για να δείτε την έκθεση - Αφιέρωμα στον Αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη στο μουσείο Μπενάκη  Πειραιώς 138

Η έκθεση παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος του ζωγραφικού & αρχιτεκτονικού έργου του Δημήτρη Πικιώνη, το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή του Μουσείου Μπενάκη, από την σημαντική δωρεά της οικογένειας Πικιώνη.

Στο πρώτο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται το ζωγραφικό του έργο στις ενότητες που ο ίδιος είχε προσδιορίσει: Από τη Φύση, Αναμνήσεις από το Παρίσι, Αρχαία, Βυζαντινά, της Φαντασίας, Λαϊκά. Η ζωγραφική για τον Δημήτρη Πικιώνη αποτελούσε μάλλον προσωπική του υπόθεση και αφορούσε τη δική του καλλιτεχνική πορεία προς την ωρίμανση.

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται το σύνολο του αρχιτεκτονικού του έργου, μελέτες του για την αρχιτεκτονική της Ζαγοράς και της Καστοριάς, τμήμα της μελέτης του για την Λαϊκή Αρχιτεκτονική της Χίου, τεύχη του περιοδικού Το 3ο μάτι, καθώς και τεκμήρια των σχέσεών του με ανθρώπους όπως ο Giorgio de Chirico, ο Μπουζιάνης, ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Άγγελος Σικελιανός, ο Walter Gropius, ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης κ.ά.

www.benaki.gr
www.design-district.gr

2 σχόλια:

  1. Παράκληση:
    Διορθώστε το όνομα!
    Κανείς δεν είδε το Μ να περισσεύει εκεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. teleiose kai htan para poly kalh. Megalos aytofotos Ellhn me bauia sxesh me thn paradosh kai to monterno

    ΑπάντησηΔιαγραφή