Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Xylella fastidiosa:Στο 75% των ιταλικών ελαιώνων δεν γίνεται σωστή αντιμετώπιση

  • Σταύρος Αραχωβίτης :«Ανοίγουμε δρόμους στις διεθνείς αγορές για τα προϊόντα μας» ...

    Xylella fastidiosa:Στο 75% των ιταλικών ελαιώνων δεν γίνεται σωστή αντιμετώπιση

Η ιταλική οργάνωση ελαιοκαλλιεργητών Olivicola εκφράζει τον προβληματισμό της για την αντιμετώπιση του βακτήριου Xylella fastidiosa στους ελαιώνες της γειτονικής χώρας. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Gennaro Sicolo, πρόεδρος της Olivicola, επισημαίνει ότι σε επίσκεψη, που έκανε στις περιοχές των επαρχιών Bari και Salento, είδε ότι «μόνο σε έναν από τους τέσσερις ελαιώνες το πρόβλημα αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις αρχές των ορθών γεωργικών πρακτικών (όργωμα, κλάδεμα, τεμαχισμός κ.λ.π.). Στο υπόλοιπο 75% των ελαιώνων δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος». 

Και προσθέτει: «οι περιοχές αυτές έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς και κανένας δεν κάνει κάτι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της Xylella. 

Χάνουμε τη μάχη, οι καλές προθέσεις που ανακοινώνονται σε συνέδρια και στρογγυλά τραπέζια δεν εφαρμόζονται παρά τα προβλήματα που ήδη έχει δημιουργήσει το βακτήριο στην ιταλική παραγωγή ελαιολάδου. 

Καλώ τις περιφέρειες και τους δήμους να καθαρίσουν τους δημόσιους χώρους από τα άρρωστα ελαιόδεντρα και να επιβάλλουν πρόστιμα στους αγρότες που δεν συμμορφώνονται στις υποδείξεις τους και δεν προχωρούν στις σωστές μεθόδους αντιμετώπισης του προβλήματος».
 
Άλλα Αρθρα:

Xylella Fastidiosa: Οι φυτωριούχοι απαντούν


http://www.ypaithros.gr/ti-tha-ginei-me-ta-eisagomena-fita-apo-tin-apoulia-kai-alles-perioxes-pou-einia-ipopta-stin-xylella/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου