Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Πώς να προσδιορίσετε έντομα κατοικιών από τα περιττώματά τους

Πώς να προσδιορίσετε έντομα κατοικιών

από τα περιττώματά τους
τουΚ Μπουχέλου


Αν έχετε ορατά περιττώματα εντόμων στο σπίτι σας, έχετε προσβολή από παράσιτα.
Τα περιττώματα των εντόμων, είναι τόσο μικρά ώστε μόνο μια σημαντική συσσώρευση είναι συνήθως αισθητή. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εντόμων.
Μπορείτε να εντοπίσετε πέντε κοινά οικιακά παράσιτα – (κατσαρίδες, ψύλλους, κοριούς, μυρμήγκια ξύλου και τερμίτες) - από τα περιττώματα τους.Τα διάφορα  έντομα έχουν διαφορετικές συνήθειες.
            Προσέξτε την ποσότητα, το μέγεθος και το χρώμα των περιττωμάτων.
         ©  Τα περιττώματα κατσαρίδας, συσσωρεύονται κατά μήκος γυμνών ξύλινων επιφανειών, χαρτιού και χαρτονιού σε δωμάτια που έχουν πηγή νερού, όπως κουζίνες και μπάνια. 

          
           ®  Τα περιττώματα ψύλλων, συγκεντρώνονται όπου το κατοικίδιο ζώο κοιμάται ή αναπαύεται, και στο ίδιο το κατοικίδιο ζώο, ιδιαίτερα κοντά στο δέρμα της κάτω κοιλιακής χώρας. 

Aποτελούνται από μικρές, βαθύ καφέ ή μαύρες κηλίδες -  μεμβράνες που είναι πολύ σκληρές και στεγνές στην αφή. απ© Τα περιττώματα κοριών, γίνονται ορατά σε κλινοσκεπάσματα.
 είναι παρόμοια και εμφανίζονται  ως μικρές κοκκινωπές κηλίδες που μοιάζουν με σκουριά.
Τοποθετήστε ένα κομμάτι από τα ύποπτα περιττώματα ψύλλων ή κοριού σε ένα άσπρο κομμάτι χαρτιού. Προσθέστε μια σταγόνα νερό. Αν πρόκειται για περιττώματα από ψύλλους ή κοριούς, το νερό θα γίνει κόκκινο επειδή τα έντομα αυτά τρέφονται αποκλειστικά με αίμα. ®  Της κατσαρίδας, φαίνονται σαν μικρά μαύρα στίγματα ή μαύρο πιπέρι. Βρίσκονται κατά μήκος του διαδρόμου που χρησιμοποιούν προς αποικία τους. 


 ® Των μυρμηγκιών ξύλου, μοιάζουν με πριονίδι και συγκεντρώνονται σε σωρούς έξω από τη φωλιά

  ® Οι τερμίτες αφήνουν στρογγυλεμένα σφαιρίδια μεγέθους σπόρου παπαρούνας, συχνά σε σωρούς εκτός των περιοχών όπου είναι οι στοές τους. Ο χρωματισμός τους είναι ανάλογος με εκείνον του ξύλου που έχουν καταναλώσει, που κυμαίνεται από γκρι έως διάφορες αποχρώσεις του καφέ. Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Αρθρα του Κ Μπουχέλου:
του Κ.Μπουχελου:

Μια πρόταση για τους φοίνικες

Η «άμπελος του θεού των κεραυνών» και ο καρκίνος

Ακάρεα της σκόνης του σπιτιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου