Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αγοράστε ασφαλώς Αλυσοπρίονο σας

 Αγοράστε ασφαλώς  Αλυσοπρίονο σας

Η πρώτη ερώτηση, που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, είναι εάν το αλυσοπρίονο θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική, ή για ερασιτεχνική χρήση. Αυτό το κριτήριο θα προσδιορίσει τον τύπο και το μέγεθος του αλυσοπριόνου που θα πρέπει να επιλέξετε.
Επαγγελματικά Αλυσοπρίονα για επαγγελματική χρήση
Επαγγελματικά αλυσοπρίονα. είναι τα πριόνια αυτά που έχουν σχεδιαστεί για καθημερινή εργασία και προορίζονται για χρήστες που επιζητούν πάντα το καλύτερο. Έχουν τελειοποιηθεί έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά σε διάφορες εργασίες και κλιματικές συνθήκες. Επιλέξτε από μία μεγάλη σειρά αλυσοπριόνων: από μικρά έως πραγματικά μεγάλα, ανάλογα με το μέγεθος των δένδρων στα οποία θα τα χρησιμοποιήσετε.  Το κύριο δεν είναι το μέγεθος της λάμας αλλά η ασφάλεια του χρήστη και προστασία απο τις δονήσεις ώστε να μη
ν κουράζεται πολύ.
Αλυσοπρίονα γενικής χρήσης
Αυτά είναι αλυσοπρίονα για απλές χρήσεις  σε μία ποικιλία καταστάσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν τον ίδιο σχεδιασμό με τα επαγγελματικά αλυσοπρίονα. Ο κινητήρας τους όμως, δεν έχει τελειοποιηθεί στον ίδιο βαθμό και έτσι τα αλυσοπρίονα γενικής χρήσης μπορεί να έχουν μία ελαφρά χαμηλότερη απόδοση, σε σχέση με τα επαγγελματικά πριόνια. 
Αλυσοπρίονα για ερασιτεχνική χρήση
Αλυσοπρίονα για ερασιτέχνες χρήστες, που τα χρησιμοποιούν σπάνια και για τους οποίους προέχει η ευκολία στην χρήση, παρά η μεγάλη απόδοση. Τα αλυσοπρίονα αυτά διαθέτουν κάποιες εργονομικές λύσεις, που συνήθως απαντώνται, μόνο στα επαγγελματικά αλυσοπρίονα και τις δικλείδες ασφαλείας αλλά δεν έχουν όλη την προστασία πχ δονήσεων, κραδασμών ή υπερθέρμανσης . 
Τι θα πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε αλυσοπρίονο.

    Ασφάλεια. Χρησιμοποιώντας τις σωστές τεχνικές, η εργασία σας γίνεται ευκολότερη και κυρίως ασφαλέστερη. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντοτε εγκεκριμένο ιματισμό προστασίας και ασφάλειας.
    Η πρώτη ερώτηση, που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, είναι εάν το αλυσοπρίονο θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική, ή για ερασιτεχνική χρήση. Αυτό το κριτήριο θα προσδιορίσει τον τύπο και το μέγεθος του αλυσοπριόνου που θα πρέπει να επιλέξετε.
   Βάρος και μέγεθος κινητήρα. Να θυμάστε πάντοτε ότι ένα ελαφρύ πριόνι είναι ευκολότερο στον χειρισμό του, ιδίως εάν δεν είστε πολύ έμπειροι χρήστες. Αλλά από την άλλη πλευρά, μην επιλέξετε ένα πολύ μικρό κινητήρα. Η μεγαλύτερη ισχύς, κάνει την εργασία πιό γρήγορη, ακόμα και εάν απλά κόβετε ξύλα για το τζάκι.
  Μέγεθος και σκληρότητα ξύλου. Επιλέξτε ένα μέγεθος λάμας, βασιζόμενοι στο μέγεθος των δένδρων που θέλετε να κόψετε. Οσο ισχυρότερος είναι ο κινητήρας, τόσο μεγαλύτερο είναι και το μήκος της λάμας με την οποία μπορείτε να τον συνδυάσετε.
    Εργονομικός σχεδιασμός. Τα χαμηλά επίπεδα δονήσεων στην χειρολαβή, ένα λεπτό και καλά ισορροπημένο σώμα αλυσοπριόνου και ένα υψηλά ευρισκόμενο κέντρο βάρους, αποτελούν πλεονεκτήματα, ακόμα και εάν χρησιμοποιείτε το αλυσοπρίονο περιστασιακά. Τα καλά εργονομικά χαρακτηριστικά, μπορεί να είναι το ίδιο σημαντικά, όσο και το χαμηλό βάρος του αλυσοπριόνου.
    Χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η αποτελεσματική προστασία από το κλώτσημα, μπορεί να είναι υποχρεωτική στις περισσότερες χώρες, αλλά πόσο εύκολο είναι να αντικαταστήσει κανείς ένα σπασμένο πριτσίνι από τον συγκρατητή της αλυσίδας;
     Συντήρηση. Κανονική συντήρηση από επαγγελματία. Το αλυσοπρίονο σας σίγουρα θα εκτιμήσει μία κανονική συντήρηση, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, από ένα εξειδικευμένο επαγγελματία. Μάτα από κάθε χρήση ενας σχολαστικός καθαρισμός είναι ότι καλύτερο
ΠΗΓΗ: AΛΥΣΟΠΡΊΟΝΑ.GR 
ΑΝΆΛΟΓΟ ΘΈΜΑ:

Επιλέγοντας αλυσοπρίονο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου