Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η Ε.Ε ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΜΕ 330 ΕΚ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ


O αντιπρόεδρος της ELCALutze von Wurmb











































Η Ε.Ε ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκε η αγορά του Πρασίνου την απόφαση της Ε.Ε να επιχορηγήσει μέσω των περιφερειακών ταμείων με 330 εκ Ευρώ τις πόλεις και ειδικά τις πρωτεύουσες για το Πράσινο έως το 2020. Με την ανακοίνωση της απόφασης, ο αντιπρόεδρος τηςELCALutze von Wurmb δήλωσε ότι «θεωρούμε ότι η Ε.Ε και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απέδειξαν ότι θεωρούν κορυφαία προτεραιότητα το Πράσινο με αυτήν τους την απόφαση στην πολιτική ατζέντα. Με την απόδοση των κονδυλίων αυτών για τα έργα Πράσινης Ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέδειξε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά τις προτάσεις μας».

Έτσι λοιπόν, πριν από την έναρξη της απόδοσης των συγκεκριμένων κονδυλίων, οι επαγγελματίες της Βιομηχανίας Πρασίνου της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία σε στενή επαφή και συνέργεια με τα Ευρωπαϊκά Όργανα, να αναπτύξουν και να καταθέσουν προτάσεις καινοτόμες, προκειμένου αυτές να εγκριθούν και να προχωρήσουν σαν έργα.

Οι Δήμοι λοιπόν θα καρπωθούν αυτά τα οφέλη και καλό θα είναι να προετοιμαστούν μέσα στο 2014, διότι το 2015 θα ξεκινήσουν οι «εκδηλώσεις ενδιαφέροντος» για το ποια ταμεία θα επιχορηγήσουν καταρχήν έρευνα και πιλοτικά προγράμματα προκειμένου να αρχίσουν οι εφαρμογές. Όλα αυτά , θα αποτελέσουν τα νέα εργαλεία για την αειφόρο αστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. «Το καινοτόμο περιεχόμενο, η ποιότητα, η συνέργεια των εμπλεκομένων, η αξιόπιστη μέτρηση και απόδοση αποτελεσμάτων θα κρίνουν και το ποιες προτάσεις θα επιχορηγηθούν» , δήλωσε ο , Lutze von Wurmb

Κάθε χρόνο θα «βγαίνει» και μία θεματική ενότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς επιχορήγηση. Εκτιμούμε ότι η Αθήνα πρωτίστως αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις πρέπει να εστιάσουν σε αυτά τα προγράμματα. Με στρατηγική, με σύμπραξη επαγγελματιών και κοινωνίας, με πολιτική αποφασιστικότητα και προτεραιότητα στο Πράσινο.
Ίσως, να είναι η τελευταία ευκαιρία....

Η  Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη....
Από το Νίκο Θυμάκη, γεωπόνο, εντεταλμένο για δημοσιεύσεις ELCA thymakis@agroartistico.com

Ο  Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Πρασίνου (ELCA) είναι το όργανο που κάνει πολιτική για το Πράσινο και τις επιχειρήσεις της «Βιομηχανίας Πρασίνου» της Ευρώπης. Για την Ελλάδα , ο εθνικός εκπρόσωπος είναι η Πανελλήνιας Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου(ΠΕΕΓΕΠ) (www.peegep.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου