Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Cola Αναψυκτικά ως φυτοφαρμάκα


Cola Αναψυκτικά  ως φυτοφαρμάκα

- Για τους γεωργούς στο ανατολικό ινδικό κρατίδιο του Chhattisgarh είναι φθηνότερο από ό, τι τα φυτοφάρμακα και κάνει τη δουλειά εξίσου καλά. Ποιο προϊόν; Pepsi ή Coca-Cola.

-  Οι τοπικοί Γεωπόνοι  τους δίνουν κάποια υποστήριξη - λένε ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τα ποτά μπορούν να είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των παρασίτων.

- Οι αγρότες στις περιοχές Durg, Rajnandgaon και Dhamtari του Chhattisgarh λένε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία Pepsi και Coca-Cola για την προστασία των φυτειών ρυζιού τους κατά των παρασίτων.Οι υδατάνθρακες προσελκύουν τα μυρμήγκια που με την σειρά τους τρέφονται από τις προνύμφες εντόμων!!

"Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι τα φυτά θα πάρουν μια άμεση προμήθεια των υδατανθράκων και ζάχαρης η οποία με τη σειρά της ενισχύει την ανοσία των φυτών ,στο σύνολο καταληγειδινοντας μία καλυτερη συγκομιδή"
- Sanket Thakur -Γεωπόνος

- Πρόκειται για μια τάση που έχει παρατηρηθεί και σε άλλα μέρη της Ινδίας, με τους αγρότες χρησιμοποιούν επίσης ινδικές μάρκες των αναψυκτικών τύπου κόλα.

- Η πρακτική της χρησιμοποίησης μη αλκοολούχων ποτών  αντί των φυτοφαρμάκων, τα  οποία είναι 10 φορές πιο ακριβά, κερδίζουν τόσο πολλή δημοτικότητα ότι οι πωλήσεις των ποτών έχουν αυξηθεί δραματικά σε απομακρυσμένα χωριά.

- Τόσο η Coca-Cola και η Pepsi έχουν ένα pH κάτω του 3 και μια θετική ORP τρέχει γύρω +250 mV, καθιστώντας αυτά τα λεγόμενα ποτά ένα ισχυρό οξύ και τοξικά ακόμα  και για τον άνθρωπο, πέρα από  τα ζώα και τα έντομα.....
Δείτε και το βιντεάκι...http://www.youtube.com/watch?v=4fpEgurO-ec
πηγές: http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/3977351.stm

http://www.naturalnews.com/News_000590_Coke_Pepsi_pesticides.html

http://www.businessweek.com/stories/2006-08-23/behind-the-coke-pepsi-pesticide-scare

Μετάφρασεις
 Κώστας Τάτσης
 ΜscΓεωπόνος
 info@bioprasino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου