Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Αλεξανδρινό, το Χριστουγεννιάτικο.


www.topiodomi.gr


Είναι σύμβολο Χριστουγέννων σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα εντυπωσιακά κόκκινα φύλλα του θα του δώσουν μια νότα ζεστασιάς στη διακόσμηση του σπιτιού σας.
Η ποϊνσέτια ή αλλιώς Αλεξανδρινό προέρχεται από το Μεξικό και έχει γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, γι΄αυτό ονομάζεται και λουλούδι των Χριστουγέννων. Στην Αμερική μάλιστα η 12η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα της Ποϊνσέτιας. Έχει όμορφα κατακόκκινα φύλλα και ανθίζει στα τέλη του Φθινοπώρου μέχρι τον Φεβρουάριο.
Είναι κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους, τους οποίους φωτίζει με την κόκκινη λάμψη του. Σας δίνουμε μερικές πρακτικές συμβουλές, έτσι ώστε τις γιορτινές ημέρες τα αλεξανδρινά σας να είναι σαν χριστουγεννιάτικο στολίδι.
www.topiodomi.gr


          
Μέτριος φωτισμός κοντά σε παράθυρο, χωρίς να εκτίθεται απευθείας στον ήλιο.
Η θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από 16 βαθμούς κελσίου.
Συχνό πότισμα, το οποίο γίνεται αραιότερα όταν τελειώσει η ανθοφορία.
Λίπανση κάθε δέκα περίπου ημέρες, με κατάλληλα υδροδιαλυτό λίπασμα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα και στον τρόπο που θα το εφαρμόσετε.
Κλάδεμα μετά την ανθοφορία, Συνίσταται να φοράτε γάντια γιατί ο γαλακτώδης χυμός του βλαστού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και συμπτώματα κνίδωσης στο δέρμα.

Απο τον Ανδρέα Μπαρμπούτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου